Donaueschingen 4-5 augustus 2012 001

Vrijdag vertrokken Suzy, Stefanie en hun Italiaanse Windhondjes samen met Matthias, Cleo en ik in de vroege ochtend naar Donaueschingen in het Zwarte Woud.
Elke 2 uur hielden we even een stop om de benen te strekken en de hondjes uit te laten.Donaueschingen 4-5 augustus 2012 001
Na een lange rit vol met werken op de snelweg kwamen we aan in Hufingen waar het hotel van Suzy en Stefanie zich bevond. Terwijl zij gingen inschekken had ik tijd om hun hotel te fotograferen.

Daarna ging het richting Bräunlingen waar ons hotel te vinden was.
<img
Wij logeerden in een bijgebouw van het hotelsrc=”https://hildesaluki.files.wordpress.com/2012/08/donaueschingen-4-5-augustus-2012-010.jpg&#8221; alt=”” title=”Donaueschingen 4-5 augustus 2012 010″ width=”450″ height=”337″ class=”alignnone size-full wp-image-417″ />
Bräunlingen is een zeer pittoresk Duits dorpje.
<img <a <a href=”https://hildesaluki.files.wordpress.com/2012/08/donaueschingen-4-5-augustus-2012-016.jpg”&gt;href=”https://hildesaluki.files.wordpress.com/2012/08/donaueschingen-4-5-augustus-2012-013.jpg”&gt;src=”https://hildesaluki.files.wordpress.com/2012/08/donaueschingen-4-5-augustus-2012-012.jpg&#8221; alt=”” title=”Donaueschingen 4-5 augustus 2012 012″ width=”450″ height=”337″ class=”alignnone size-full wp-image-419″ />
Na de lange reis waren we toe aan een flinke maaltijd en een biertje. Lekkere Snitzel

Daarna richting Polo Club in Donaueschingen waar zaterdag en zondag de shows doorgaan. Gelukkige mochten we vrijdag al onze tenten gaan klaarzetten en ons ringnummer en katalogus al gaan halen zodat we dat niet meer hoefden te doen op zaterdag.
Op het terrein zelf werd de opening gehouden met live muziek en drankjes. Heel lang zijn we niet gebleven, we waren allen moe van de lange reis en het warme weer.
Moeder en dochter
Plaatselijke artiest
Dan hup naar het hotel ons bedje in. Alleen was niet zeker waar ik zou slapen…

Zaterdag vroeg uit de veren, lekker ontbijt in het hotel en hup terug naar Donaueschingen, gelukkig maar 10 min rijden van het hotel, voor de grote Saluki National Speciality 2012 dat al om 8.30u zou aanvangen. Maar liefst 170 Salukis worden gekeurd door de Australische keurder mr. N. Strathdee.
Het hoogtepunt van dit weekend begon voor de keuringen wanneer 2 Arabische paarden met valken in galop op het terrein liepen met een Saluki achter hun aan, met daarachter alle 170 aanwezige Salukis. Sommige baasjes hadden zich voor de gelegenheid in de traditionele klederdracht omgetoverd. Dit was echt het hoogtepunt van dit evenement. Geweldig om daar mogen tussen te lopen. Ik krijg nog kippevel als ik eraan terug denk.

Om 9.00u begonnen dan de keuringen. Wij moesten wachten tot 15.15u voor het aan onze beurt was. Maar liefst 20 teefjes werden er in jeugdklasse gekeurd! Mijn meisje deed haar best en deed alles wat ik vroeg.


Helaas werden we niet geselecteerd, maar ik ben reuze fier op mijn meisje dat ze het zo goed deed. Na zo’n lange reis, daarenboven was het 30°C. Flinke meid!
Het was een mooie dag die werd afgesloten met enkele kennissen en een paar glazen Sekt. Super toffe avond!
Daarenboven werd Ingrids (kennis van op showtraining) Greyhound teefje Best Veteran! Bravo België!
Matthias met PiaDaarna terug naar het hotel en snel in bed want morgen zou weer een lange dag worden.
Zondag 5 augustus werden er 120 Salukis gekeurd door de Zweedse mevr. M. Nordin (kennel Badavie Salukis)
Weer stond mijn meisje met 18 andere in de ring. Gelukkig was het iets minder warm dan gisteren, maar toch nog een 25 °C.
Cleo deed het super maar werd ook vandaag niet geselecteerd. Jammer, want ik vond dat ze veel beter liep dan enkele teefjes die wel geselecteerd werden. Maar ja, niks aan te doen. Bravo Cleo: mama is fier op jou!
Pia van Suzy kreeg het reserve CAC! Bravo Pia!
Het leuke aan zo’n weekend is dat je nieuwe mensen leert kennen, mensen waar je mee op Facebook zit ontmoet en leuke windhondenhebbedingetjes kan kopen.
Tegen 17.00u konden we onze tenten afbreken en terug naar het hotel gaan. Lekker een pizza en pasta gaan eten met een glaasje wijn en daarna ons bedje in.
Maandag morgen hadden we graag het stadje Donaueschingen bezocht, maar het regende pijpestelen en dus besloten we dan maar om terug naar huis te vertrekken.
Om 19.30u waren we terug thuis.
Het was een super weekend waar ik nog lang van ga nagenieten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: